Jeugdbrandweer

  Binnen onze zone hebben twee posten een jeugdbrandweer: Aalter en Eeklo. Bij jeugdbrandweer worden jongeren vanaf 12 tot 18 jaar vertrouwd gemaakt met het werk van de brandweer.

  Wat doet de jeugdbrandweer?

  Afhankelijk van de post kom je om de twee weken samen op zaterdag of zondag. Daar leer je op een boeiende manier wat het is om deel uit te maken van de brandweerfamilie. Toffe activiteiten worden afgewisseld met lessen, sport en spelen in een brandweerjasje. Deze kinderen leren dus niet enkel wat teamspirit is, maar leren ook brandveilig samenleven, eerste hulp toebrengen en nog veel meer.

  Afsluitend wordt aan het einde van het jaar een groepsactiviteit georganiseerd zoals een weekend of kamp.

  Wil je graag deel uitmaken van onze brandweerfamilie?

  Het aantal beschikbare plaatsen is afhankelijk van de ‘afgestudeerden’ van het jaar ervoor. Plaatsen binnen onze jeugdbrandweer zijn namelijk beperkt tot maximum 20 personen. We zoeken daarom jongeren waarvan minstens één van de ouders binnen het grondgebied van onze zone woont. De instapleeftijd is van 12 t.e.m. 15. Er wordt ook gekeken naar de motivatie van de kandidaten in een gesprek, samen met de ouders en de kinderen moeten een attest kunnen voorleggen waaruit blijkt dat die kan deelnemen aan de zware activiteiten die bij jeugdbrandweer horen.

   

  Meer info: jeugdbrandweer@zonemeetjesland.be